Koningin viert Oranje-feestje in studio

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit de tuin van Kasteel de Haar in het Utrechtse dorpje Haarzuilens. In deze zomerspecial vertelt Anetta de Jong, directeur van Stichting Kasteel de Haar, wat de bezoeker deze zomer allemaal kan verwachten in en rond het kasteel.

Koningin Máxima was donderdagmiddag bij de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje. Dat gebeurde dit keer vanwege de coronacrisis niet op Paleis Noordeinde maar vanuit een tv-studio in Hilversum. Volgens Máxima was het "net zo feestelijk en nog meer oranje dan ooit".

Een dag eerder bracht de koningin een werkbezoek aan de toeristische sector in Zeeland, dit tot verrassing van vakantievierende campinggasten. En koning Willem-Alexander nam deze week een kijkje op vliegbasis Volkel. Het bleef niet bij kijken alleen...

Spraakmakend
Het was hét internationale koninklijke nieuws van dit jaar: de breuk van prins Harry en Meghan met het Britse koningshuis. Een terugblik met onze correspondent Lia van Bekhoven en een nadere kennismaking met prins Edward en Sophie, die sinds 'Sussexit' meer aandacht krijgen.

Verder: Sommige outfits van Máxima staan jarenlang scherp op ons netvlies. Edine Russel, hoofdredacteur van ELLE, over de meest spraakmakende outfits van onze koningin. Koning Felipe en koningin Letizia vervolgden hun tour door Spanje en woonden samen met hun tienerdochters een rouwmis voor alle Spaanse coronaslachtoffers bij.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 11 juli om 19:50 uur op NPO 2.