Koninklijk gezin klaar voor de zomer

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Den Haag. In de tuin van Paleis Huis ten Bosch poseerden koning Willem-Alexander, koningin Máxima en de drie prinsessen voor het jaarlijkse persmoment voorafgaand aan hun zomervakantie. Blauw Bloed was er uiteraard bij en doet uitgebreid verslag van de fotosessie en het gesprek met het koningspaar.

Het laatste werkbezoek van de koning voor zijn vakantie vond plaats in Leiden. In Rijksmuseum Boerhaave opende hij donderdag de tentoonstelling 'Besmet!'. De komende weken zal de koninklijke dienstauto even stil blijven staan. Reden voor Blauw Bloed om de verlengde Audi eens nader te bekijken.

Verder: Paleis Huis ten Bosch werd dit jaar onverwacht het decor van Koningsdag. Het feest in Maastricht moest vanwege de coronacrisis worden afgelast, maar we kregen er een bijzonder inkijkje in het paleis voor terug. En aandacht voor prinses Amalia. Het is duidelijk dat zij meer en meer haar rol weet te vinden als kroonprinses. Dat geldt volgens stijlmeester Bodo Breg zeker ook voor haar kledingstijl.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 18 juli om 19:55 uur op NPO 2.