Blauw Bloed Special: 'Prince, Son and Heir: Charles at 70'

Zaterdag zendt Blauw Bloed de documentaire 'Prince, Son and Heir: Charles at 70' uit. Voor deze documentaire ter ere van de zeventigste verjaardag van prins Charles heeft filmmaker John Bridcut twaalf maanden exclusieve toegang tot de prins gehad, zowel op het werk als achter de schermen, in binnen- en buitenland. Aan het woord komen onder anderen zijn echtgenote Camilla en zijn zonen William en Harry.

Toen de prins van Wales op 14 november 2018 zeventig jaar werd, was hij al meer dan vijftig jaar betrokken bij publieke aangelegenheden. Zo zet hij zich al jaren in tegen de opwarming van de aarde, maar ook creëert hij - met verschillende liefdadigheidsprojecten - kansen voor jongeren. 

'Prince, Son and Heir: Charles at 70' is een onthullend en intiem portret van de langstzittende erfgenaam van de troon, die het gevoel heeft dat hij nog veel meer te doen heeft. Kijk zaterdag 1 augustus om 19:40 uur op NPO 2.

De documentaire is tot 7 dagen na uitzending online te bekijken in Nederland.