Blauw Bloed Special: 'Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding'

Zaterdag zendt Blauw Bloed de documentaire 'Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding' uit. De docu vertelt het schokkende verhaal van de zeven dagen voor het huwelijk van Charles en Diana in St. Paul's Cathedral in Londen.

In juli 1981 kijkt de hele wereld uit naar het huwelijk van prins Charles en Diana Spencer. Maar geldt dat ook voor het bruidspaar? In de documentaire 'Charles & Di: The Truth Behind Their Wedding' vertellen mensen die dicht bij Charles en Diana staan over de dagen vóór de bruiloft. Zij zien dan al de eerste scheurtjes in een huwelijk dat nooit een succes werd.

Zo komen onder meer de neef van prinses Diana, haar voormalig werkgever en Angela Rippon aan het woord. Rippon was een van de twee verslaggevers die Charles en Diana een dag voor het huwelijk interviewde. Ook Elizabeth Emmanuel, de ontwerpster van de bruidsjurk van Diana, vertelt haar verhaal in de documentaire. Kijk zaterdag 8 augustus om 19:40 uur op NPO 2. 

De documentaire is tot 7 dagen na uitzending online te bekijken in Nederland.