De Windsors - deel 3: De jonge koningin

De Britse koninklijke familie balanceert al een eeuw tussen traditie en verandering. De zesdelige serie 'De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis' volgt de Britse royals een eeuw lang. Aan de hand van archiefmateriaal geven deskundigen hun visie op deze dynastie.

Elizabeth wordt na het onverwachte overlijden van haar vader op 27-jarige leeftijd tot koningin gekroond. De toekomst van het huis Windsor rust op haar schouders. Als kersverse monarch wordt ze heen en weer geslingerd tussen de oude garde, geleid door haar moeder en mensen zoals haar man Philip die vernieuwing willen.

Elizabeth’s koningschap begint met een schandaal wanneer blijkt dat haar zus prinses Margaret een affaire heeft met commandant Peter Townsend. Hij is zestien jaar ouder, gescheiden en heeft twee kinderen. Margarets lot ligt in de handen van haar zus die Townsend voor twee jaar verbant naar Brussel in de hoop dat hun liefde overwaait.

Er gaan geruchten over huwelijksproblemen tussen koningin Elizabeth en prins Philip. In oktober 1956 gaat Philip alleen op rondreis door het Gemenebest. Deze reis duurt vier maanden en leidt tot veel speculaties...