De Windsors - deel 4: Liefde of plicht?

De Britse koninklijke familie balanceert al een eeuw tussen traditie en verandering. De zesdelige serie 'De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis' volgt de Britse royals een eeuw lang. Aan de hand van archiefmateriaal geven deskundigen hun visie op deze dynastie.

Prins Charles is eerste in de lijn van troonopvolging. Er rust een zware last op zijn schouders, want hij moet trouwen en zorgen voor een erfgenaam van de Windsor-dynastie. Traditie verbiedt dat hij zijn hart kan volgen om met zijn jeugdliefde Camilla te trouwen.

Er wordt een ontmoeting gearrangeerd met de twaalf jaar jongere Diana Spencer, uiterst charmant en dochter van een graaf. Al gauw na haar sprookjeshuwelijk met prins Charles voelt Diana zich niet thuis bij de Windsors én Camilla is altijd op de achtergrond aanwezig.

Na de geboorte van prins William en prins Harry hoopt ze dat het ouderschap hen nader tot elkaar brengt, maar dat gebeurt niet. Ondertussen wordt Diana door haar benaderbaarheid bijzonder geliefd en is ze overal ter wereld een beroemdheid geworden.