De Windsors - deel 5: De prinses, de prins en de pers

De Britse koninklijke familie balanceert al een eeuw tussen traditie en verandering. De zesdelige serie 'De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis' volgt de Britse royals een eeuw lang. Aan de hand van archiefmateriaal geven deskundigen hun visie op deze dynastie.

De wereld heeft een nieuw icoon: Diana, de prinses van Wales. Haar leven met prins Charles lijkt op een sprookje maar het stel leeft in een leugen door de buitenechtelijke relatie van Charles met Camilla. Aanvankelijk wordt naar buiten toe het beeld geschetst van een hecht koninklijk gezin, maar het huwelijk tussen de prins en prinses van Wales begint scheuren te vertonen en koningin Elizabeth belandt in een van de moeilijkste fasen van haar lange ambtsperiode.

Het zorgvuldig gekoesterde imago van de ideale koninklijke familie wordt bedreigd door een gekwelde prinses die vastbesloten is haar kant van het verhaal te vertellen. Het verhaal van de Windsors wordt een soap met een door een genadeloze pers bejaagde Diana.