De Windsors - deel 6: De toekomst van de monarchie

De Britse koninklijke familie balanceert al een eeuw tussen traditie en verandering. De zesdelige serie 'De Windsors, achter de schermen bij het Britse koningshuis' volgt de Britse royals een eeuw lang. Aan de hand van archiefmateriaal geven deskundigen hun visie op deze dynastie.

Na de tragische dood van Diana is het volk in diepe rouw. Er hangt geen vlag halfstok op Buckingham Palace en de vorstin laat zich niet zien tot woede van veel Britten. Pas na vijf dagen keert koningin Elizabeth van haar vakantieverblijf in Schotland terug naar Londen waar ze op advies eindelijk de natie toespreekt.

Al bijna zeventig jaar zit koningin Elizabeth op de troon en heeft ze vele schandalen en dieptepunten doorstaan. Een nieuwe generatie moet het aloude instituut van de Britse monarchie weer tot leven brengen. De koninklijke familie heeft haar lesje geleerd. Prins William trouwt Kate Middleton - die geen adellijke titel heeft - na een paar jaar te hebben samengewoond.

Prins Harry gaat in het leger en wordt twee keer uitgezonden naar Afghanistan. Hij trouwt in 2018 met de actrice Meghan Markle en een jaar later wordt hun zoontje Archie geboren. Begin 2020 legt het echtpaar hun koninklijke taken neer. Opnieuw een grote uitdaging voor het Britse koningshuis.