Koningspaar doet rondje Zuidoost-Fryslân

Zaterdag in Blauw Bloed een uitgebreid verslag van het streekbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Zuidoost-Friesland. Het bezoek stond in het teken van de toekomst van de provincie, met de nadruk op duurzaamheid, de landbouwsector en de Fryske taal en cultuur. Naast alle gesprekken stapten de koning en koningin op de fiets en was er tijd om kennis te maken met het traditionele Skûtsjesilen. Ook nam het koningspaar plaats in de schoolbanken voor een lesje Frysk en toonde Willem-Alexander zijn vaardigheden met het snijden van kaas.

Het was ook de week van Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen met het nieuws dat de koning er komend jaar qua salaris flink op vooruit gaat. Jeroen Snel praat in de studio met koningshuiskenner Rick Evers over de begroting van het Koninklijk Huis en over de vraag hoe koningin Máxima haar VN-werk in deze coronatijd invult.

Mode én meer!

Verder nemen we samen met stijlmeester Bodo Breg een kijkje bij de nieuwste show van Edouard Vermeulen van modehuis Natan. Koningin Máxima en koningin Mathilde zijn groot fan van de Belgische couturier. Voor Bodo Breg een mooie reden om de maestro zelf te spreken en hij laat zien welke outfits uit de nieuwe collectie geschikt zijn voor welke royal.

We volgen koningin Máxima bij de opening van het vernieuwde Theater Zuidplein in Rotterdam, historicus Simone Lamain neemt ons in de serie 'De onbekende titels van de koning' mee naar Ameland én de Belgische kroonprinses Elisabeth is gespot in militair uniform en met geweer.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 19 september om 19:50 uur op NPO 2.