De koning en koningin weer aan het werk

In de eerste uitzending van ons nieuwe seizoen volgen we koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens hun eerste werkzaamheden. Na de welverdiende zomervakantie was het tijd om weer aan de slag te gaan. Zo was de koning vrijdag te vinden op voor hem bekend terrein: Schiphol-Oost. Daar opende hij een nieuw radar- en trainingsgebouw van Luchtverkeersleiding Nederland. Koningin Máxima ging een dag eerder langs bij het Rotterdamse buurthuis Thuis in West.

Ook aandacht voor de Belgische koninklijke familie. Zij maken een lastige tijd door. Koningshuisdeskundige Wim Dehandschutter praat ons bij. Krijgen ze er in België een prinses bij nu Delphine Boël, de buitenechtelijke dochter van koning Albert, volgende week voor de rechter haar titel opeist? En het laatste nieuws rond kroonprinses Elisabeth, die zich maandag meldde bij de Koninklijke Militaire School in Brussel.

Zo moeder, zo dochter
Prinses Elisabeth, prinses Amalia: deze jonge prinsessen beginnen steeds meer hun eigen kledingstijl te ontwikkelen. Toch is ook de invloed van hun moeder nog wel zichtbaar. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper’s Bazaar, kijkt met ons naar de stijlontwikkeling van Amalia en haar leeftijdsgenoten.

Samen met conservator Paul Rem nemen we een kijkje bij de tentoonstelling 'Koninklijk Blauw' in Kunstmuseum Den Haag en we starten met onze nieuwe serie 'De onbekende titels van de koning'. Historicus Simone Lamain vertelt er meer over!

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 5 september om 19:50 uur op NPO 2.