Komt de Gouden Koets ooit nog terug?

Zaterdag in Blauw Bloed onder meer aandacht voor de Gouden Koets. Deze week werd bekend dat het koninklijke rijtuig na de jarenlange restauratie tijdelijk zal verhuizen naar het Amsterdam Museum. Of de koets daarna weer uitrijdt, is onderwerp van discussie én de grote vraag. Jeroen Snel praat in de studio met cultuurhistoricus Herman Pleij over de toekomst van de Gouden Koets en de komende Prinsjesdag, die er dit jaar heel anders uitziet.

Koningin Máxima bezocht dinsdag een aantal mantelzorgers en hun naasten voor wie zij zorgen. Ze wilde graag meer horen over de impact van de coronamaatregelen. Daarnaast nam de koningin ook de tijd om een oudere voor te lezen uit de krant. Koning Willem-Alexander ging deze week onder meer langs bij de GGD Hollands Midden en stak de medewerkers van de coronateststraat een hart onder de riem.

Paleis Het Loo is niet meer van de koninklijke familie - het is nu een rijksmuseum - maar de koning is nog altijd 'Heer van Het Loo'. In onze serie 'De onbekende titels van de koning' vertelt koningshuisdeskundige Simone Lamain ons er meer over.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 12 september om 19:50 uur op NPO 2.