Interview koningin Máxima over Nederlanders in crisis

In deze uitzending van Blauw Bloed een interview met koningin Máxima. Op Paleis Noordeinde ontving de koningin deze week een kleine groep betrokkenen voor de ondertekening van het pact ‘Naar een schuldenzorgvrij Nederland’. Na de bijeenkomst, waarbij ook koning Willem-Alexander aanwezig was, sprak Blauw Bloed met de koningin door over dit thema. Welke tips heeft koningin Máxima voor mensen met schulden en wat verwacht ze van de overheid?

Paleis Noordeinde was maandag ook de plek waar koning Willem-Alexander de volledig vertaalde correspondentie van Erasmus in ontvangst mocht nemen. Op donderdag kreeg hij in het Brabantse Uden het eerste exemplaar van een bijzonder coronadagboek overhandigd.

Koning breekt vakantie af
Vrijdagmiddag stapte het koninklijk gezin in het regeringsvliegtuig voor een vakantie in hun Griekse villa. De reis zorgde voor veel ergernis in de Tweede Kamer. Ook op sociale media was er veel kritiek. Na de hoos van verontwaardigde reacties besloot de koning de gezinsvakantie af te breken. Jeroen Snel praat in de studio met royaltywatcher en koningshuisdeskundige Rick Evers over dit debacle.

Voor de Spanjaarden is 12 oktober een nationale feestdag, maar reden voor feest was er eigenlijk niet. Niet alleen vanwege de coronacrisis maar ook omdat de Spaanse monarchie kraakt en piept onder de wandaden van oud-koning Juan Carlos en de Catalaanse protesten tegen koning Felipe.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 17 oktober om 19:50 uur op NPO 2.

Bekijk een voorproefje: