Koning Willem-Alexander betuigt spijt

Betrokken maar niet onfeilbaar. Zo sloot koning Willem-Alexander woensdag zijn persoonlijke videoboodschap af. Met zijn spijtbetuiging wilde de koning een einde maken aan de discussie over zijn vakantiereis naar Griekenland. Hoe diep is het koninklijk paar door het stof gegaan? En hoe groot is de kloof tussen vorst en volk? Jeroen Snel bespreekt het in de studio met cultuurhistoricus Herman Pleij.

Van jongs af aan liggen de levens van de Britse prinsen William en Harry onder een vergrootglas. In het afgelopen anderhalf jaar is er veel veranderd in de relatie tussen de broers. De ontstane kloof heeft volgens de gerenommeerde Britse historicus Robert Lacey meerdere oorzaken. In zijn nieuwe boek ‘Battle of Brothers’, dat deze week is verschenen, bespreekt hij hun complexe verhouding. Wat is de reden van hun verslechterde band? Wij vragen het aan de koninklijk biograaf.

De royals trekken zelden zomaar een outfit uit de kast. Niet alleen over de stijl wordt nagedacht, maar ook over de kleur. Stijlmeester Bodo Breg neemt ons mee naar de tentoonstelling 'Mode in Kleur' in Kunstmuseum Den Haag.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 24 oktober om 19:50 uur op NPO 2.