Koning ziet gevecht tegen corona

Koning Willem-Alexander heeft donderdag met eigen ogen gezien hoe in ziekenhuizen wordt gevochten tegen het coronavirus. De koning bracht een bezoek aan het Haaglanden Medisch Centrum (HMC) Westeinde. Daar hoorde hij hoe het personeel alles op alles zet om zoveel mogelijk coronapatiënten te helpen.

Ook koningin Máxima was donderdag op pad. In Driebergen bezocht zij gezondheidscentrum De Bosrand. Daar keek ze mee met huisartsen en doktersassistenten en hoorde hoe zij hun werkzaamheden verrichten in coronatijd.

Royale ontmoeting
In België werd deze week met verbazing en enthousiasme gereageerd op de ontmoeting tussen koning Albert en zijn buitenechtelijke dochter prinses Delphine. De hereniging vond plaats in kasteel Belvédère, de woning van het gepensioneerde koningspaar Albert en Paola. “Na het tumult, het lijden en de verwondingen, is het tijd voor vergeving, genezing en verzoening”, zo meldde het Belgische hof namens het drietal. Hoe verklaart royaltywatcher Wim Dehandschutter de plotselinge openheid van koning Albert?

De mode van Máxima
En op deze laatste dag van oktober neemt modejournalist Josine Droogendijk de recente looks van koningin Máxima onder de loep. Wat droeg ze de afgelopen weken en wat viel er op aan haar outfits?

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 31 oktober om 19:55 uur op NPO 2.