Koningin Máxima opent borstkankermaand

Zaterdag in Blauw Bloed onder meer aandacht voor koningin Máxima. In haar woonplaats Den Haag opende ze donderdag de jaarlijkse borstkankermaand tijdens een bijeenkomst van de Borstkankervereniging Nederland. De koningin verrichtte de openingshandeling door het boek 'Alles over borstkanker' officieel in ontvangst te nemen.

In Thailand nemen de protesten toe tegen de regering alsook tegen koning Vajiralongkorn. De 68-jarige vorst woont al jaren in Duitsland en vliegt alleen voor heel belangrijke zaken op en neer. Het Thaise volk wil hervormingen en een moderne monarchie. Wankelt de positie van koning Rama X?

Máxima's mode
September ligt alweer een paar dagen achter ons. Een mooi moment voor modejournalist Josine Droogendijk om even terug te blikken op de kleding van koningin Máxima. Welke outfits droeg zij de afgelopen maand?

Aan de Elfstedentocht van 1986 deed ene W.A. van Buren mee. Dat was niemand minder dan onze huidige koning Willem-Alexander. Wat heeft hij met het plaatsje Buren in Gelderland? Historicus Simone Lamain vertelt er alles over in onze serie 'De onbekende titels van de koning'.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 3 oktober om 19:55 uur op NPO 2.