Britse royals herdenken zonder Andrew en Harry

Koningin Elizabeth doet het sinds de uitbraak van het coronavirus voorzichtig aan en legt mondjesmaat werkbezoeken af. In aanloop naar Remembrance Sunday, de Britse dodenherdenking, bracht ze in haar eentje een bezoek aan het graf van de onbekende soldaat in Westminster Abbey.

De kranslegging tijdens de jaarlijkse herdenkingsplechtigheid bij het oorlogsmonument in Londen liet ze op zondag over aan haar familieleden. Opvallende afwezigen waren de prinsen Andrew en Harry. Correspondent Lia van Bekhoven praat ons bij over het wel en wee van de Britse royals en over die in het nieuwe seizoen van de dramaserie 'The Crown'. Het vierde seizoen begint zondag, maar Lia heeft al afleveringen gezien.

Máxima: werk en kleding

Koningin Máxima bracht donderdag een digitaal bezoek aan de online cursus van het Nibud ‘helpen met geldzaken’. Wij keken op Paleis Huis ten Bosch met de koningin mee naar deze training en spraken haar.

Vrijdag ging koningin Máxima de deur uit voor een werkbezoek. Ze bezocht woonzorgpark Willem van den Bergh, onderdeel van zorgorganisatie ’s Heeren Loo, in Noordwijk. Het bezoek stond in het teken van de impact van het coronavirus op de zorg en begeleiding van mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking.

Voor couturiers is het belangrijk dat hun werk gezien wordt en wie kan dat beter doen dan een prinses of koningin. Zij zijn nu eenmaal het beste visitekaartje van de couturier. Volgens modejournaliste Josine Droogendijk zou koningin Máxima best meer mogen dragen van ontwerpers van Nederlandse bodem.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 14 november om 19:55 uur op NPO 2.