De prinsessen van België

In deze uitzending onder meer aandacht voor kroonprinses Elisabeth van België. Ze staat al van jongs af aan in de schijnwerpers. Inmiddels weten we aardig wat van haar, maar toch zijn sommige verhalen nooit verteld. Een aantal geheim gebleven anekdotes zijn recent opgetekend in het boek 'Prinsessen van België. De sterke troeven van de monarchie', dat binnenkort verschijnt.

Wat komen we nog meer te weten over prinses Elisabeth? Hoe komt het dat we haar tante prinses Astrid steeds minder zien? En wat kunnen we verwachten van de nieuwe prinses Delphine? Jeroen Snel vraagt het aan de auteurs Brigitte Balfoort en Joëlle Vanden Houden.

Werkbezoeken koningspaar
Koning Willem-Alexander opende donderdag de Nationale Veteranenbegraafplaats in Loenen. Deze nieuwe begraafplaats was al vele jaren een wens onder duizenden veteranen. Blauw Bloed volgde de koning op de voet tijdens dit indrukwekkende werkbezoek.

Koningin Máxima was een paar dagen eerder in Haarlem. Daar opende ze dinsdag het nieuwe Museum van de Geest, gevestigd in een voormalig dolhuis van de stad. In de museumcollectie staat zowel 700 jaar zorggeschiedenis als hedendaagse kunst centraal.

En: modejournalist Josine Droogendijk voorziet ons van leuke weetjes over de kleding van onze koningin. Welke outfits droeg Máxima in de maand november en wat valt daarover te vertellen?

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 28 november om 19:55 uur op NPO 2.