Prins Albert geeft uniek inkijkje in paleis

Deze week in Blauw Bloed aandacht voor het vorstendom Monaco, dat afgelopen donderdag de nationale feestdag vierde. Vanwege de beperkende coronamaatregelen vierde de prinselijke familie het jaarlijkse feest in aangepaste vorm. Hoewel prins Albert en prinses Charlène zich niet vaak laten interviewen, hebben ze beiden wel meegewerkt aan de documentaire 'Inside Monaco: Playground of the Rich'. Nooit eerder liet het paar zich zo uitgebreid volgen door een camera en dat leverde onder andere een uniek inkijkje in het prinselijk paleis van Monaco op. Royaltydeskundige Rick Evers vertelt er meer over.

Ook volgen we koningin Máxima. Zij bracht donderdag een bezoek aan MBO Utrecht. De koningin wilde graag weten hoe groot de impact van de coronacrisis op het onderwijs, stages en het welzijn van docenten en studenten is. 

Prinses Beatrix hoopt in januari 83 jaar te worden. In die ruim tachtig jaar zijn alleen al door het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) tienduizenden foto’s van haar gemaakt. Maar liefst 150 iconische ANP-foto’s zijn nu verzameld in het boek 'Beatrix; Van prinses tot prinses', dat deze week uitkwam.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 21 november om 19:55 uur op NPO 2.