Thuis bij koningin Máxima

In tijden van corona is het soms snel schakelen, ook voor koningin Máxima. Het ene moment staat er een fysiek werkbezoek gepland en het volgende moment moet ze besluiten dat het toch beter en verstandiger is om het alleen virtueel te laten plaatsvinden. De koningin opende dinsdag dan ook de tiende editie van de Pensioen3daagse, een initiatief van 'Wijzer in geldzaken', bij haar thuis. Blauw Bloed was erbij en filmde haar online bezoek aan een Rotterdams bedrijf in haar werkkamer.

Van Paleis Huis ten Bosch gaan we naar het Witte Huis. In de ambtswoning van de Amerikaanse president zijn door de jaren heen vele koninklijke gasten, onder wie de Oranjes, ontvangen. President Trump en royals was geen heel gelukkige combinatie. Jeroen Snel maakt de balans op met Hans Jacobs, verslaggever Koninklijk Huis voor het ANP, en blikt alvast vooruit.

Thaise media hebben met verbijstering gereageerd op de scoop van de Britse televisieploeg die er zondag in slaagde koning Vajiralongkorn vragen te stellen over de recente demonstraties in zijn land. Was het puur toeval of was dit interview van te voren opgezet?

En: de looks en de trends van de grote modehuizen voor komend voorjaar zijn alweer bekend. Modekenner Miluska van 't Lam voorspelt welke stijlen we terug gaan zien bij de royals.  

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 7 november 19:55 uur op NPO 2.

 

Foto: Mike Rutten