Reis mee door de koninklijke geschiedenis van De Nieuwe Kerk

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Amsterdam, vanuit dé koninklijke kerk van Nederland. In De Nieuwe Kerk is de komende maanden de unieke tentoonstelling 'History & Royalty' te zien over de 600 jaar lange geschiedenis van deze gotische kerk. Kunsthistoricus Paul Rem neemt voor ons alvast een kijkje en Jeroen Snel spreekt onder meer met organist Bernard Winsemius. Hij bespeelde het orgel van De Nieuwe Kerk tijdens het huwelijk en de inhuldiging van koning Willem-Alexander.

Koningin Máxima ging deze week verschillende keren op stap. Op dinsdag bracht ze in Nijmegen een bezoek aan de Stadsschouwburg en Concertgebouw De Vereeniging. Daar ging de koningin in gesprek over de impact van de coronacrisis op theaters en concertzalen. Blauw Bloed was erbij en doet verslag.

Koninklijke outfits en nakomelingen

In deze coronatijd ruilen de royals hun werkbezoeken dikwijls in voor online visites via een videoverbinding. Maar ook dan speelt de keuze van de juiste outfit een grote rol. Miluska van ’t Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, vertelt er meer over.

Net als film- en popsterren paraderen de royals ook geregeld over de rode loper. Stijlmeester Bodo Breg over de koninklijke en minder koninklijke outfits. En wat zegt onze Grondwet nu eigenlijk precies over de koninklijke nakomelingen en troonopvolging? Koningshuisverslaggever Hans Jacobs legt het ons allemaal uit.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 5 december om 19:55 uur op NPO 2.