Het jaar van Willem-Alexander en Máxima

In de eerste aflevering in het nieuwe jaar blikken we nog even terug op het voorbije jaar. Een bijzonder jaar, zo ook voor ons koningspaar en hun dochters. Staatsbezoeken werden afgelast, Koningsdag werd thuis gevierd en de werkbezoeken in het land zagen er veelal volstrekt anders uit. Alles stond in het teken van corona en de mensen die daardoor getroffen waren. Jeroen Snel praat in de studio met koningshuisdeskundige Rick Evers. Hoe hebben koning Willem-Alexander en koningin Máxima het gedaan? En wat kunnen we verwachten in 2021?

Koningin Máxima is een ware 'fashion queen'. Op modegebied betekende 2020 minder galajurken, glitter en glamour. Máxima koos vaker dan voorheen voor broekpakken, casual outfits en voor de kleur geel, die staat voor optimisme. Modedeskundige Josine Droogendijk laat haar opvallendste outfits van het afgelopen jaar de revue passeren. Wat stond haar het beste?

De onbekende titels van de koning
Zeg je Leerdam, dan zeg je… glas. Historicus Simone Lamain neemt ons mee naar dé glasstad van ons land, waar al tientallen jaren de beroemde Oranjevaasjes vervaardigd worden. Het is niet de enige reden van haar bezoek, want een van de titels van koning Willem-Alexander is 'Graaf van Leerdam'. Ze vertelt ons er meer over.

En uiteraard het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland, zaterdag 9 januari om 19:50 uur op NPO 2.