Koning bezoekt Den Bosch na rellen

Het was een bewogen week voor ons land. In veel plaatsen liepen de spanningen hoog op door de invoering van de avondklok. Koning Willem-Alexander belde met verschillende burgemeesters over de rellen in hun gemeenten. Ook bracht hij een bezoek aan het centrum van 's-Hertogenbosch om met eigen ogen de schade te bekijken en de gedupeerde winkeliers een hart onder de riem te steken. Jeroen Snel praat in de studio met Hans Jacobs, verslaggever Koninklijk Huis. Hij was erbij en doet verslag van dit bezoek.

Prinses Beatrix viert zondag haar 83e verjaardag. Mede door corona zien we onze oud-vorstin niet vaak meer. Een dubbele reden om haar eens in de spotlights te zetten.

Als je Cartier zegt, dan denk je al snel aan luxe horloges. Het Franse juweliershuis doet de royals vooral denken aan schitterende colliers en diademen. Juwelenexpert Martijn Akkerman duikt daarom deze week voor ons in de wereld van hofjuwelier Cartier.

Terwijl er in Nederland kritiek is op het verloop van het vaccinatieprogramma is koning Filip van België trots dat zijn land een cruciale rol speelt in de strijd tegen corona.

En zanger Jamai en actrice Angela Schijf belden deze week aan bij een prinses. Benieuwd bij wie en waarom? Kijk zaterdag 30 januari om 19:50 uur op NPO 2 naar Blauw Bloed voor dít en meer royaltynieuws uit binnen- en buitenland.