Vierkante ogen voor koningin Máxima

Het was me het weekje wel voor koningin Máxima: de ene na de andere videocall stond in haar koninklijke agenda. Vanuit de 'computerkamer' op het paleis sprak ze deze week met veel mensen uit binnen- en buitenland. Tijdens de twee online werkbezoeken op woensdag liet de koningin zich bijpraten over de arbeidsmarkt in de regio Midden-Brabant en verdiepte ze zich in de Tilburgse schuldhulpverlening. Ook bracht Máxima voor haar VN-werk een virtueel bezoek aan Senegal. Dat leverde verrassende beelden op. Online redacteur Tirza van der Graaf vertelt ons alle details.

Het was zondag precies 30 jaar geleden dat koning Harald van Noorwegen de troon besteeg. Voor een groot feest was geen plaats, maar de koning en zijn echtgenote koningin Sonja lieten wel van zich horen. Jeroen Snel praat in de studio met koningshuisdeskundige Rick Evers over de koning die nooit met pensioen zal gaan, de Noorse troonopvolgers en de banden met de Oranjes.

Glitter en glamour
Koningin Máxima schittert vaak met juwelen van de oudste hofjuwelier ter wereld: Maison Mellerio. Juwelenexpert Martijn Akkerman vertelt er meer over.

De prinselijke familie van Monaco heeft een bijzondere band met modehuis Chanel. Charlotte Casiraghi, de oudste dochter van prinses Caroline, is dit jaar zelfs het nieuwe gezicht van Chanel. Onze stijlmeester Bodo Breg weet er het fijne van!

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 23 januari om 19:50 uur op NPO 2.