Harry en Meghan breken met Britse koningshuis

De kogel is door de kerk. Prins Harry en zijn echtgenote Meghan nemen definitief afstand van het Britse koningshuis. De gesprekken met koningin Elizabeth over hun rol in de koninklijke familie zijn op niets uitgelopen. Daarop is besloten dat de twee niet terugkeren als werkende leden van 'The Firm'. De hertog en hertogin van Sussex moeten nu – een jaar na hun vertrek uit Engeland - al hun eretitels inleveren en daarmee komt er een einde aan het koninklijke tijdperk Harry en Meghan. Onze correspondent Lia van Bekhoven praat ons vanuit Londen helemaal bij.

Deze week ook een opmerkelijk verhaal uit Dubai. Prinses Latifa al-Maktoum vertelt in een uitgelekte video dat ze al jaren door haar vader, de emir van Dubai, wordt gegijzeld. De 35-jarige dochter van de regerend vorst vreest voor haar leven.

Verrassingsbezoek
Koningin Máxima bracht donderdagochtend voor het eerst dit jaar een fysiek werkbezoek. In Oud-Beijerland bezocht de koningin een basisschool. Máxima ging onder meer in gesprek met leerlingen uit groep 3, onderwijzers en ouders over de gevolgen van de pandemie en alle coronamaatregelen. Blauw Bloed was erbij en doet verslag!

En uiteraard zie je een overzicht van het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland. Kijk zaterdag 20 februari om 19:50 uur op NPO 2.