Heeft het Koninklijk Huis de zaak-Poch willen beïnvloeden?

Zaterdag in onze uitzending onder meer aandacht voor de mogelijke rol van de Oranjes in de zaak van de Argentijns-Nederlandse piloot Julio Poch. De Tweede Kamer wil dat de Rijksrecherche onderzoek gaat doen naar een vermeende poging in 2007 vanuit "kringen rond het Koninklijk Huis" om deze zaak te beïnvloeden. Onderzoek naar de piloot en uitlevering aan Argentinië zou "pijnlijk" zijn voor Máxima. Jeroen Snel praat over deze kwestie met Hans Jacobs, verslaggever Koninklijk Huis.

Koning Willem-Alexander was vorig jaar mei in Eindhoven om te kijken hoe we toen, na de eerste lockdown, weer mochten sporten. Afgelopen maandag was hij opnieuw terug bij de sportclubs van de Genneper Parken, maar dit keer virtueel.    

Wat is de meest praktische kleding om thuis in coronatijd te dragen? Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, laat zien dat koningin Máxima en andere royals kiezen voor comfortabele en casual-comfortabele mode. 

Juwelen en jonge troonopvolgers
De verlovingsring van prinses Diana, later de verlovingsring van Catherine, is gemaakt door de Engelse hofjuwelier Garrard. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman vertelt ons alles over de bijzondere juwelen van het Britse koningshuis.

En de nieuwste generatie royals bereidt zich spelenderwijs voor om het op een dag over te nemen van hun voorgangers. Daardoor worden ze steeds populairder bij het publiek. Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten, merkt dat ook.

Dit en meer royaltynieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 6 februari om 19:50 uur op NPO 2.