Koning schuift aan bij leerlingen met examenstress

Prinses Amalia moet, net als bijna 200.000 andere leerlingen, over drie maanden eindexamen doen. Koning Willem-Alexander wilde weten hoe het ervoor staat met de eindexamenleerlingen in deze eenzame coronatijd. Donderdag ging hij kijken op het Montaigne Lyceum in Den Haag. Blauw Bloed was erbij en volgde de koning op de voet.

Deze week werd bekend dat koningin Elizabeth geen nieuwe wetten tekent die de privébelangen van de kroon schaden. Die wetten worden op haar verzoek dan aangepast. Wat doet dit met het aanzien van de Britse monarchie? We vragen het aan onze correspondent Lia van Bekhoven. Ook praat zij ons bij over de pasgeboren baby van prinses Eugenie en de rechtszaak die Meghan aanspande tegen de tabloids.

Koninklijke kapsels
Sommige kapsels zijn iconisch, andere experimenteel en misschien wat minder koninklijk. Zo verraste prinses Charlène van Monaco ons onlangs met een asymmetrische coupe. En inmiddels heeft ze het wéér veranderd. Stijlmeester Bodo Breg neemt diverse kapsels onder de loep.

Alles is liefde. Of toch niet? In het kader van Valentijnsdag gelukkige en minder gelukkige koninklijke liefdes door de jaren heen.

Dit en meer royaltynieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 13 februari om 19:50 uur op NPO 2.