Prins Bernhard vroeg Vaticaan om hulp

Prins Bernhard, de grootvader van koning Willem-Alexander, was deze week weer even onderwerp van gesprek. Naast de veiling van een van zijn zelfgemaakte schilderijen kwam zijn geheime testament in de openbaarheid. Ook werd onlangs bekend dat de prins aan het einde van de Tweede Wereldoorlog het Vaticaan heeft gevraagd om zijn moeder te helpen vluchten uit Nazi-Duitsland. Zaterdag in Blauw Bloed meer over deze opmerkelijke lobby.

Het is voorjaarsvakantie voor het koninklijk gezin. Normaal gesproken zou er deze week weer een fotosessie in het Oostenrijkse Lech zijn geweest. Om deze jaarlijkse traditie toch een klein beetje te vieren zie je de leukste beelden die wij in de afgelopen jaren van de Oranjes konden maken in de sneeuw.

Ondanks het vele thuiswerken zagen we koningin Máxima toch weer in een aantal mooie outfits voorbijkomen. Modedeskundige Josine Droogendijk vertelt alles over haar laatste looks. 

Vorst en volk
Iedere monarchie heeft een ander soort vorst op de troon. Zij kunnen dag en nacht verschillen van elkaar, vooral als je kijkt naar de band tussen vorst en volk. Koningshuiskenner Rick Evers laat ons de verschillen zien.

En je ziet het vervolg van ons tweeluik 'De nieuwe generatie troonopvolgers'. Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten, over de Deense prins Christian, prinses Estelle van Zweden en prins George van Groot-Brittannië.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland. Kijk zaterdag 27 februari om 19:50 uur op NPO 2.