Bij welke partij is de koning het beste af?

De verkiezingen voor de Tweede Kamer zijn in aantocht. Vanwege het coronavirus zullen ze anders verlopen dan vorige keren. Reden voor koning Willem-Alexander om vrijdagmiddag een digitaal werkbezoek te brengen aan organisatoren van de Tweede Kamerverkiezingen. Vanuit Paleis Huis ten Bosch wilde de koning graag alle ins en outs horen over de organisatie en voorbereidingen op de stembusgang.

Een recordaantal partijen heeft zich voor de verkiezingen aangemeld. Er valt dus genoeg te kiezen. Maar bij welke politieke partij is de koning het beste af? We leggen deze en andere interessante vragen voor aan politiek commentator Kees Boonman.

Harry en Meghan
Wereldwijd hebben zo’n vijftig miljoen mensen gekeken naar het veelbesproken interview van prins Harry en Meghan. In het gesprek met Oprah Winfrey vertelden ze over hun depressieve leven aan het Britse hof, hun strijd met de pers en over de familiebanden. Correspondent Lia van Bekhoven en koningshuisdeskundige Rick Evers blikken terug en leggen de verschillen tussen het Britse en Nederlandse hof bloot. Ook hebben we een paar nieuwe, nog niet eerder uitgezonden fragmenten!

Kunsthistoricus Paul Rem vervolgt zijn rondreis langs alle provincies op zoek naar koninklijke hoogtepunten. Deze week neemt hij ons mee naar ‘Het vrouwtje van Stavoren’ in Friesland.

Dit en uiteraard het laatste royaltynieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 13 maart om 19:50 uur op NPO 2.