Hoe kunnen we dit jaar Koningsdag vieren?

Koningsdag 2021 komt steeds dichterbij, maar de coronacijfers geven nog geen reden tot vreugde. De gemeente Eindhoven zit met de handen in het haar, want kan de stad koning Willem-Alexander met zijn gezin nog wel ontvangen op 27 april? Over precies een maand is het zover. Welke scenario’s liggen op tafel? We vragen het aan Pieter Verhoeve, voorzitter van de Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen, en koningshuisdeskundige Rick Evers.

Hoe gaat het met de ouderen in deze coronatijd? Koning Willem-Alexander bezocht donderdag een woonzorgcentrum in Lelystad en liet zich daar informeren. Hij sprak onder meer met verzorgers en bewoners over de effecten van de coronapandemie.

Koninklijke brillen
Niet alleen koningin Máxima zien we af en toe met een bril, ook de Deense kroonprinses Mary heeft er sinds kort eentje. De meest uitgesproken brildrager van ons koningshuis is natuurlijk prins Bernhard. Brillenexpert Diana Zuidweg neemt voor ons de koninklijke montuurtjes onder de loep.

Verder: Prinses Leonor, de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia, ging woensdag voor het eerst solo aan de slag. De vijftienjarige Spaanse troonopvolgster was aanwezig bij de viering van het dertigjarig jubileum van het Cervantes Instituut.

Dit en meer royaltynieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 27 maart om 19:55 uur op NPO 2.