Interview prinses Mabel over haar man Friso

In deze uitzending onder meer een interview met prinses Mabel. Blauw Bloed sprak de prinses afgelopen woensdag na afloop van de uitreiking van de Prins Friso Ingenieursprijs. Net als voorgaande jaren reikte Mabel de prijs uit samen met haar schoonmoeder prinses Beatrix. Dit jaar deden ze het virtueel, vanuit huis. Wij vroegen prinses Mabel wat deze prijs voor haar betekent.

Hoe maak je een koninklijk kniksje? Meghan moest de ‘curtsy’ in allerijl onder de knie krijgen, vertelde ze in haar interview aan Oprah Winfrey. Is deze vorm van begroeting nog wel van deze tijd? We leggen het allemaal voor aan etiquettedeskundige Anne-Marie van Leggelo.

Koninklijke borduurkunst
Borduren is van alle tijden. Ook Máxima's favoriete couturiers Jan Taminiau en Claes Iversen versieren hun creaties regelmatig met handgemaakt borduurwerk. Voor de tentoonstelling 'Haute Bordure' leende koningin Máxima haar Prinsjesdagjapon (2015) met kralenborduursels uit. Stijlmeester Bodo Breg ging alvast voor ons kijken in het Fries Museum.

Kunsthistoricus Paul Rem verruilt de provincie Friesland voor Overijssel. Hij neemt ons mee naar de provinciehoofdstad Zwolle, waar de Oranjes in de loop der jaren diverse keren op bezoek zijn geweest.

Dit en meer royaltynieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 20 maart om 19:50 uur op NPO 2.