Groot-Brittannië rouwt om prins Philip

Blauw Bloed staat zaterdag uiteraard grotendeels in het teken van het overlijden van de Britse prins Philip. De echtgenoot van koningin Elizabeth overleed vrijdagochtend op Windsor Castle. De prins kampte de afgelopen jaren met gezondheidsproblemen en lag recentelijk nog enkele weken in het ziekenhuis. De hertog van Edinburgh mocht zijn honderdste verjaardag net niet halen.

Naast een uitgebreid overzicht van zijn leven praat onze correspondent Lia van Bekhoven ons bij over de komende uitvaart en zijn nalatenschap. Welke protocollen zijn er nu van kracht? Hoe is Philip destijds ontvangen binnen de Britse koninklijke familie? En heeft hij iets wezenlijk veranderd aan 'The Firm'?

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 10 april om 19:50 uur op NPO 2.