Vooruitblik op Koningsdag

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Eindhoven. Deze stad heeft dit jaar op Koningsdag de eer om de verjaardag van koning Willem-Alexander te vieren. Het koninklijk gezin zal te gast zijn op de High Tech Campus, waar ze een divers en feestelijk programma krijgen voorgeschoteld. In onze uitzending lichten we alvast een tipje van de sluier op!

Presentator Jeroen Snel praat met burgemeester John Jorritsma over alle voorbereidingen van het Oranjefeest. Daarnaast krijgt hij alvast een rondleiding én bezoekt hij de tv-studio waar vanuit het allemaal gaat gebeuren.

Nog een paar weken en dan vindt in Ahoy Rotterdam het Eurovisie Songfestival plaats. Nederland kan zich dan op een fantastische manier presenteren aan de rest van de wereld. Iets om trots te zijn, vindt ook koning Willem-Alexander. Hij ging donderdag al kijken bij de voorbereidingen. Blauw Bloed was erbij.

Verder: Stijlmeester Bodo Breg geeft ons een kleine masterclass over haute couture en vertelt hoe en wanneer koningin Máxima dit draagt. En we vervolgen onze serie met kunsthistoricus Paul Rem. Hij is deze keer te vinden in een van de kleinste provincies van ons land. Benieuwd?

Je ziet dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag 24 april om 19:45 uur op NPO 2.