Zakenprins Bernhard onder vuur

Deze week kwam het boek 'Zakenprins' uit dat gaat over Bernhard van Oranje. Over zijn zakelijke successen alsook over zijn missers. Het liefst blijft de prins buiten de spotlights maar als zeer succesvolle Oranje is dat zo goed als onmogelijk. Zijn zakenimperium komt hem op steeds meer kritiek te staan. Moet de prins, die steeds de zakelijke grenzen opzoekt, niet meer verantwoordelijkheid nemen? Jeroen Snel praat in de studio met Michiel Couzy, een van de auteurs van het boek.

Volgende maand wordt koningin Máxima vijftig jaar. Speciaal voor die verjaardag is er een boek met tientallen foto’s uitgekomen: 'Máxima, Glans van Oranje'. ANP-beeldredacteur Leo Blom en auteur Simone Lamain vertellen over de totstandkoming van dit kleurrijke fotoboek, dat de lezer meeneemt in het leven onze koningin. Van haar jeugd in Argentinië tot haar rol als moeder van drie dochters en van haar gevoel voor stijl tot de reizen die ze voor de Verenigde Naties maakt.

Mode Máxima
En op deze eerste zaterdag van de maand is het weer tijd om terug te blikken op de outfits van koningin Máxima. Wat droeg zij in de maand maart? We vragen het aan onze modejournaliste Josine Droogendijk.

Verder aandacht voor prins Harry. Hij gaat aan de slag bij een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in coaching en mentale gezondheid. Een onderwerp waar de Britse prins zich al jaren voor inzet.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 3 april om 19:45 uur op NPO 2.