Koningspaar op de gezonde toer in Limburg

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit het Limburgse Venray. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten donderdag een bezoek aan deze plaats en de omringende regio. Het was hun eerste streekbezoek van dit jaar. De visite aan Noord-Limburg stond in het teken van 'positieve gezondheid', waarbij gezonde voeding, duurzame voedselproductie, voldoende natuur en de mentale gezondheid onder jongeren als een rode draad door het programma liepen. Blauw Bloed volgde het koningspaar tijdens dit bezoek en doet uitgebreid verslag.

Eerder deze week was koning Willem-Alexander in het Gelderse Groesbeek. Daar bezocht hij een nazorgpoli voor coronapatiënten en sprak er met herstellende cliënten en medisch specialisten. Koningin Máxima verdiepte zich woensdagmiddag in een heel andere sector. Zij bezocht het jubilerende leerbewerkingsbedrijf Smit & Zoon in Weesp. Naast een rondleiding door de fabriekshal en het laboratorium sprak ze met medewerkers over de verduurzaming van de leerketen.

Verder aandacht voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van ons land, waaraan traditiegetrouw ook leden van de koninklijke familie meedoen. Wie geven er dit jaar acte de présence?

Paul Rem neemt ons mee naar Noord-Groningen, want ook daar zijn verschillende Oranjes in de loop der jaren op bezoek geweest. Nieuwsgierig wie en wanneer?

Kijk zaterdag 29 mei om 19:55 uur op NPO 2 naar Blauw Bloed voor het laatste koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland.