Máxima 50 jaar

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Amsterdam. In Koninklijk Theater Carré vierde koningin Máxima woensdagavond alvast haar vijftigste verjaardag met haar gezin en schoonmoeder prinses Beatrix. De feestelijke avond was de finale van een mooie tournee die Máxima maakte door Nederland voor 'Méér Muziek in de Klas'.

Koningin Máxima weet als geen ander hoe ze uit moet pakken bij bijzondere gelegenheden. Stijlmeester Bodo Breg en juwelenhistoricus Martijn Akkerman laten de mooiste japonnen en juwelen van Máxima de revue passeren.

In aanloop naar haar vijftigste verjaardag halen onze royaltywatchers deze keer herinneringen op aan de vele reizen die Máxima maakt voor de Verenigde Naties. Dit werk is haar, naast haar rol als koningin en partner van het staatshoofd, op het lijf geschreven.

En je ziet een feestelijke compilatie vol met mooie felicitatievideo's voor onze koningin.

Kijk voor dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag 15 mei om 19:55 uur op NPO 2.