Prinsessen in de hoofdrol op Koningsdag

Zaterdag komt Blauw Bloed vanuit Eindhoven. De Brabantse gemeente kan terugkijken op een geslaagde en bijzondere viering van de 54e verjaardag van koning Willem-Alexander. Jeroen Snel blikt samen met koningshuisdeskundige Rick Evers terug op de leukste momenten en hoogtepunten van Koningsdag 2021, een dag met een hoofdrol voor de prinsessen Amalia, Alexia en Ariane.

Hoe modieus zijn de drie prinsessen? Hebben zij hetzelfde stijlgevoel als hun moeder, koningin Máxima? Stijlmeester Bodo Breg neemt voor ons de Koningsdag-outfits van de royals onder de loep.

Overbodige royals
Binnen de monarchie is de rol van de directe troonopvolgers duidelijk. Dat geldt niet voor de prinsen en prinsessen die aanmerkelijk lager staan in de lijn van troonopvolging. Zijn bijvoorbeeld prins Joachim van Denemarken en de Belgische prins Laurent niet overbodig? We leggen het voor aan Koninklijk Huis-verslaggever Hans Jacobs.

In aanloop naar Máxima’s vijftigste verjaardag kijken we de komende weken samen met een vijftal royaltywatchers naar opvallende, leuke en mooie Máxima-momenten. We beginnen ons drieluik, hoe kan het ook anders… met de Konings- en Koninginnedagen!

Je ziet dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag 1 mei om 19:50 uur op NPO 2.