Prinses Amalia: bijna 18 en troongerechtigd

In deze uitzending van Blauw Bloed onder meer aandacht voor prinses Amalia. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima wordt binnenkort achttien jaar en daarmee troongerechtigd. Er gaat veel voor haar veranderen. Jeroen Snel praat in de studio met Peter Rehwinkel, staatsrechtdeskundige en schrijver van het boek 'Amalia. De plicht roept'. Wat kunnen we van de troonopvolgster verwachten?

Voor Amalia's ouders stond dinsdag een visite aan de regio Salland in Overijssel op de agenda. Het koningspaar begon hun achttiende streekbezoek in het havenkwartier van Deventer. Na een kijkje bij een bekende matrasfabrikant maakten ze onder meer een stop bij een boerenbedrijf in Olst en kregen ze een impressie van de IJsselbiënnale, een kunstroute langs de IJssel. Blauw Bloed was erbij!

Twee dagen later was koningin Máxima opnieuw in Deventer. Ditmaal voor een bezoek aan stichting Vriendendiensten, een project van het Oranje Fonds én trotse winnaar van een Appeltje van Oranje. Verder zie je uiteraard een weekoverzicht van het koninklijke nieuws uit binnen- en buitenland.

Kijk voor dit en meer zaterdag 18 september om 19:45 uur op NPO 2.