Zorgen om prinses Charlène

Deze zaterdag in Blauw Bloed onder meer aandacht voor prinses Charlène van Monaco. Het gaat niet goed met de echtgenote van prins Albert. Vorige week werd de 43-jarige prinses, die al geruime tijd in haar vaderland Zuid-Afrika verblijft, met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Het Monegaskische hof is vrij spaarzaam met informatie. Wat is er aan de hand? Justine Marcella, hoofdredacteur van Vorsten, praat ons bij over de prinses die sinds haar vertrek uit Monaco vele tongen losmaakt.

Komende maandag is in New York de eerste hoorzitting in de zaak tegen de Britse prins Andrew. De Amerikaanse Virginia Giuffre beschuldigt de zoon van koningin Elizabeth van seksueel misbruik tijdens haar tienerjaren. Jeroen Snel praat in de studio met onze correspondent Lia van Bekhoven over de pijnlijke kwestie.

Dit weekend zullen duizenden monumenten in ons land de deuren gratis openen voor het publiek. Prof. mr. Pieter van Vollenhoven gaf donderdagmiddag in de Sint-Martinuskerk in Weert het startsein voor Open Monumentendag. Blauw Bloed was erbij!  

En we volgen koning Willem-Alexander die dinsdag in Friesland was te vinden. In Bolsward opende hij Cultuur Historisch Centrum De Tijd. Dit en veel meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 11 september om 19:45 uur op NPO 2.