Eindelijk huwelijksgeluk voor Japanse prinses

Na jaren van getouwtrek was het afgelopen dinsdag dan eindelijk zover: het huwelijk van prinses Mako en haar grote liefde Kei Komuro. De oudste dochter van de Japanse kroonprins verloofde zich in 2017 met haar oud-studiegenoot. De twee zouden eigenlijk al een jaar later trouwen, maar een financieel geschil stond het huwelijksgeluk heel lang in de weg. Voor de prinses reden om af te zien van de bruidsschat en alle traditionele ceremonies rond het koninklijk huwelijk te laten gaan.

Prinses Margriet was maandag in het Gelderse Beek. Daar opende ze een nieuw gebouw van Kalorama, een centrum waar doofblinde mensen een thuis vinden.

Voor koning Willem-Alexander stond er deze week ook een opening op de koninklijke agenda. In het Brabantse Deurne verrichtte hij de openingshandeling van de nieuwe fabriekshal van Ebusco, de ontwikkelaar van elektrisch busvervoer. Blauw Bloed was erbij.

Juwelen en mode
In de juwelenkist van koningin Elizabeth schittert van alles. Van diamanten colliers tot fonkelende tiara's. De mooiste diademen van de Britse royals blijken 'krijgertjes' te zijn. Onze juwelenhistoricus Martijn Akkerman vertelt er alles over.

Met modejournalist Josine Droogendijk kijken we naar de kleding die koningin Máxima in de maand oktober heeft gedragen. Wat viel haar op? Ze laat verschillende outfits de revue passeren.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 30 oktober om 19:50 uur op NPO 2.