Kroonprinses Elisabeth geeft inkijkje in haar leven

Deze week in Blauw Bloed niet alleen aandacht voor de Oranjes maar ook voor de Belgische royals! Kroonprinses Elisabeth, de oudste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, startte afgelopen maandag met haar driejarige studie Geschiedenis & Politiek aan het prestigieuze Lincoln College in Oxford. De bijna 20-jarige prinses geeft ons tijdens een rondleiding een uniek inkijkje in haar nieuwe leven. Royaltydeskundige Wim Dehandschutter vertelt er meer over én praat ons bij over de werkweek van het Belgische koningspaar.

In de agenda van koning Willem-Alexander stond voor donderdag een afspraak in de stad Groningen: de opening van een symposium over ‘nieuwe energie’. Zijn aankomst bij de Martinikerk kon niet beter en groener. De koning arriveerde in een op waterstof aangedreven auto, die hij zelf bestuurde. Blauw Bloed was erbij!

Het is de wens van koningin Máxima dat iedere basisschoolleerling in ons land structureel muziekonderwijs krijgt. En daarvoor heeft ze de hulp van de docenten nodig. Eén jaar na de ondertekening van het MuziekopleidersAkkoord ging Máxima bij het Utrechts Conservatorium kijken, en hoorde ze over de behaalde resultaten.

Negen van de tien creaties op het hoofd van koningin Máxima zijn van de hand van Fabienne Delvigne. Wij bezochten de Belgische hoedenmaakster in haar atelier, waar ze ons liet zien hoe de hoeden en bloemendecoraties tot stand komen.

En in onze serie ‘Paul & de monumenten’ vertelt Paul Rem deze keer over monumenten die met koningin Wilhelmina te maken hebben. Kijk voor dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag 9 oktober om 19:45 uur op NPO 2.