Prinses Laurentien vol trots over zoon Claus

Zaterdag in Blauw Bloed volgen we prinses Laurentien tijdens haar eerste publieke optreden in lange tijd. De prinses opende vrijdag het nieuwe gebouw van de Europese School Den Haag. De opening van deze onderwijsinstelling was haar op het lijf geschreven, want Laurentien heeft zelf ook op verschillende internationale scholen gezeten. Hoe was dat voor haar? Na afloop van het bezoek spraken wij de prinses én vertelde ze ons nog een leuk nieuwtje over haar zoon Claus-Casimir, die vorig jaar vertrok naar een Schotse kostschool.

In de studio praat Jeroen Snel met kunsthistoricus Paul Rem. De conservator van Paleis Het Loo mocht voor zijn nieuwe boek ‘Haagse Huizen van Oranje’ binnenkijken in zo’n beetje alle paleizen in Den Haag en deed opmerkelijke ontdekkingen.

Koningin Máxima werd dinsdag in het stadhuis van Rotterdam ontvangen om bijgepraat te worden over stichting Halt. Deze instantie richt zich al veertig jaar op het voorkomen en bestraffen van jeugdcriminaliteit, zonder dat de jongere een strafblad krijgt. Het bezoek eindigde voor Máxima in een zee van selfies.

De ogen van modejournaliste Josine Droogendijk waren in de afgelopen dagen en weken vooral gericht op de kleding van Máxima. Wat viel haar op? Ze laat verschillende looks van de koningin de revue passeren.

Verder: De Britse royals schitteren bij de filmpremière van de nieuwste James Bond-film en je ziet koning Willem-Alexander tussen de koeien in Overijssel. Kijk voor dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag 2 oktober om 19:45 uur op NPO 2.