Zorgen om gezondheid koningin Elizabeth

Blauw Bloed komt zaterdag vanuit Windsor, Engeland. Koningin Elizabeth heeft deze week korte tijd in het ziekenhuis gelegen, zo meldde Buckingham Palace donderdag. Het ziekenhuisbezoek volgde op het doktersadvies om enkele dagen rust te nemen. Volgens het Britse hof onderging de vorstin enkele onderzoeken.

Begin van de week gaf de 95-jarige Elizabeth nog acte de présence tijdens een receptie voor buitenlandse investeerders op Windsor Castle. Hoe is het nu met koningin Elizabeth? Jeroen Snel vraagt het aan onze correspondent Lia van Bekhoven en neemt met haar ook de week van de andere Britse royals door.

Stijlvol schitteren
Er gaat eigenlijk geen dag voorbij zonder haar parelcollier en -oorknoppen. Koningin Elizabeth is werkelijk verknocht aan deze sieraden. Juwelenhistoricus Martijn Akkerman duikt voor ons in de juwelenkist van de Britse vorstin en laat onder andere haar lievelingsdiademen zien.

Modeontwerper Mattijs van Bergen, bekend van zijn kleding voor koningin Máxima, kijkt met ons naar de outfits van de Britse royals. Hij laat zien dat ze er een heel eigen stijl op na weten te houden.

Beatrix in beeld
Wanneer je heel lang staatshoofd bent, ontstaat er een herkenbaar beeld. Zo is dat bij onze oud-koningin Beatrix haar kapsel en haar kleding. In het Stedelijk Museum Vianen is vanaf nu de tentoonstelling 'Beatrix in beeld' te bezichtigen. Blauw Bloed ging er kijken!

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 23 oktober om 19:50 uur op NPO 2.