Interview Claudia de Breij over 'Amalia'

Zaterdag een bijzondere aflevering van Blauw Bloed! Onze uitzending staat grotendeels in het teken van het boek 'Amalia', dat deze week uitkwam ter ere van de aanstaande achttiende verjaardag van de kroonprinses. Er is al veel over gezegd en geschreven maar de schrijfster van het boek, Claudia de Breij, was terughoudend in het geven van interviews. Voor Blauw Bloed maakt ze een uitzondering, dus zoekt Jeroen Snel haar op om haar uitgebreid te spreken over de Prinses van Oranje.

Claudia de Breij zocht de dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima afgelopen zomer meerdere keren op. De twee spraken tijdens hun ontmoetingen onder meer over haar schooltijd, liefde voor muziek en haar toekomstige rol als koningin. De troonopvolgster geeft door middel van het boek een bijzonder inkijkje in haar doen en laten. Het boek 'Amalia' bevat opmerkelijke nieuwe feiten.

Koningin Máxima vindt het boek dat Claudia de Breij heeft geschreven over haar oudste dochter "mooi" geworden. Dat zei de koningin dinsdag na afloop van de uitreiking van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs. De oeuvreprijs was dit jaar voor IVN Natuureducatie, omdat de organisatie jong en oud laat beleven hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Blauw Bloed was erbij.

Verder een verslag van de vierdaagse tour van prins Charles en echtgenote Camilla door Jordanië en Egypte. De Britse royals begonnen hun rondreis in de Jordaanse hoofdstad Amman, waar ze een ontmoeting hadden met koning Abdullah en koningin Rania.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag in Blauw Bloed om 19:50 uur op NPO 2. Kijken dus!