Koningspaar kijkt ogen uit in Dubai

In deze uitzending onder meer aandacht voor het bliksembezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan de Verenigde Arabische Emiraten. Het koningspaar was woensdag in Dubai voor de officiële opening van het Nederlandse paviljoen op de wereldtentoonstelling Expo 2020. Tijdens de rondleiding door het paviljoen - dat in het teken staat van duurzaamheid met de nadruk op water, voedsel en energie - keken ze hun ogen uit. Eerder op de dag namen de koning en koningin een kijkje bij een kas midden in de woestijn. Daar worden op een duurzame manier zoete tomaten en aardbeien geproduceerd. Jeroen Snel praat in de studio met Hans Jacobs, verslaggever Koninklijk Huis, die het koningspaar op de voet volgde.

Voor koning Willem-Alexander stond er deze week nog een opening op de agenda. Met een druk op de knop opende hij vrijdag het Depot Boijmans Van Beuningen in Rotterdam. Het is het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld. Een primeur! Blauw Bloed was erbij.

Koningin Máxima reisde vrijdag af naar Leusden. Daar bezocht ze het nieuwe hoofdkantoor van AFAS Software. Na afloop van haar bezoek volgde er een bijzondere en emotionele ontmoeting met een van haar trouwste fans.

Koninklijke mode en monumenten
Koninginnen en prinsessen doen altijd hun best om op hun mooist voor de dag te komen. Sommigen van hen durven net wat meer uit te pakken op modegebied. Miluska van 't Lam, hoofdredacteur van Harper's Bazaar, over royals met lef.

Kunsthistoricus Paul Rem gaat in onze serie 'Paul & de monumenten' dit keer op zoek naar monumenten van prins Bernhard.

Dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zie je zaterdag 6 november om 19:50 uur op NPO 2.