Prinses Beatrix bezoekt Curaçao

Blauw Bloed komt deze zaterdag vanaf Curaçao. Prinses Beatrix is sinds donderdagmiddag op het eiland voor een werkbezoek. Het is voor het eerst dat iemand van het Koninklijk Huis sinds de corona-uitbraak weer naar het Caribisch deel van het Koninkrijk reist. Het bezoek van de prinses staat vooral in het teken van natuurbehoud en de effecten van de coronapandemie.

De 83-jarige prinses volgt onder meer een natuurles aan schoolkinderen, ze helpt bij het uitzetten van een flamingo die hersteld is na verblijf in een dierenkliniek en ze bezoekt verschillende activiteiten van sociaal-maatschappelijke organisaties. Jeroen Snel volgt de oud-vorstin op de voet en doet uitgebreid verslag van haar overzeese reis.

Royals in Scandinavië
Ook volgen we koning Felipe en koningin Letizia van Spanje. Zij waren deze week op bezoek bij het Zweedse koningspaar Carl Gustaf en Silvia. Het tweedaagse staatsbezoek van de Spanjaarden aan de Zweden was het eerste in ruim veertig jaar! De twee koninklijke families ontmoetten elkaar op deze manier voor het laatst in 1979. 

De prinsessen uit Zweden, Denemarken en Noorwegen: ze zouden zomaar uit een sprookjesboek kunnen zijn gelopen. Dat vindt Mattijs van Bergen die voor onze eigen koningin kleding ontwerpt. De modeontwerper kijkt voor ons naar de typische stijl van de Scandinavische royals.

Verder neemt kunsthistoricus Paul Rem ons in de laatste aflevering van zijn serie 'Paul en de monumenten' mee naar drie koninklijke monumenten in Apeldoorn, Den Haag en Scheveningen. Benieuwd? Kijk voor dit en meer koninklijk nieuws uit binnen- en buitenland zaterdag om 19.55 uur op NPO 2.