Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koningspaar stelt staatsbezoek Duitsland uit

26 maart 2020 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan in juni niet naar Duitsland. Het koningspaar zou een staatsbezoek brengen aan onze oosterburen, maar dat is vanwege de coronacrisis tot nader order uitgesteld. Dat maakte de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD) donderdag bekend.

Willem-Alexander en Máxima zouden van 2 tot en met 4 juni in Duitsland zijn. Het bezoek aan Berlijn moest de afronding vormen van een reeks deelstaatbezoeken die het koninklijk paar sinds de inhuldiging in 2013 aan Duitsland heeft gebracht. Met de koning en koningin zouden de ministers Blok van Buitenlandse Zaken en Kaag van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking meereizen, evenals een economische missie.

Het staatsbezoek is uitgesteld omdat het vanwege de strenge coronamaatregelen in zowel Nederland als Duitsland niet goed voorbereid kan worden. Het besluit is volgens de RVD genomen "in goed overleg met bondspresident Frank-Walter Steinmeier".

Overige activiteiten

Nu ook het staatsbezoek aan Duitsland uit de openbare agenda van de koning verdwijnt, is die zo goed als leeg. De enige activiteiten die er nog in staan, zijn rond 4 en 5 mei.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--