Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles in quarantaine na avondje uit

10 februari 2022 · Leestijd 2 min

Pech voor prins Charles! Hij is opnieuw besmet geraakt met het coronavirus. De Britse troonopvolger is donderdagochtend positief getest, heeft Clarence House bekendgemaakt.

Voor Charles is het al de tweede keer dat hij corona heeft. In maart 2020 behoorde hij tot een van de eersten die positief testte. Hij had destijds "milde symptomen" maar kon vanuit huis nog wel doorwerken. Charles zit momenteel in zelfisolatie. Zijn geplande bezoek aan Winchester gaat niet door. Het paleis wil het bezoek later alsnog inplannen.

De prins is eerder deze week nog in het bijzijn van zijn moeder koningin Elizabeth (95) geweest. Zij heeft geen symptomen, melden Britse media, maar de situatie wordt goed in de gaten gehouden. Charles en Elizabeth zouden elkaar dinsdag hebben gezien, twee dagen voor Charles' positieve testuitslag. Buckingham Palace wil geen uitspraken doen over de gezondheid van de koningin.

Woensdagavond was de prins van Wales samen met zijn vrouw Camilla nog op een gala van British Asian Trust in het British Museum in Londen. Daar schudde hij ook diverse handen. 

Bekijk hier de foto's van gisteravond

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--