Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Bekijk: 7 keer Máxima op Bevrijdingsdag

5 mei 2021 · Leestijd 2 min

Het is vandaag Bevrijdingsdag. Precies 76 jaar geleden kwam er een einde aan de Tweede Wereldoorlog en vieren we op deze dag onze vrijheid. Traditiegetrouw wordt de nationale viering afgesloten met het 5-mei concert op de Amstel, waarbij normaliter ook ons koningspaar aanwezig is.

Vanwege de pandemie is er dit jaar geen concert met publiek, maar een avond vanuit Koninklijk Theater Carré. Eerdere jaren verscheen koningin Máxima in stralende outfits bij het Bevrijdingsconcert. Van glimmend goud tot chique satijn, van prachtige pailletten tot een klassiek silhouet: ze weet altijd te verrassen met een mooie outfit. Daarom zetten wij de outfits op een rijtje die zij tot nu toe bij deze gelegenheid heeft gedragen!

2013

Maxima_Bevrijdingsdag_2013.jpg

In dit jaar zijn koning Willem-Alexander en koningin Máxima er voor het eerst bij. Voorheen ging Beatrix altijd alleen. Tot en met 2015 vergezelt ze Willem-Alexander en Máxima, sindsdien gaat het koninklijk paar samen. Koningin Máxima draagt een beige rok met een glitterjasje erop.

2014

Maxima_2014_Bevrijdingsdag.jpg

Dit jaar draagt de koningin een bijzonder kledingstuk: een jurk van prinses Beatrix! Deze groene jurk droeg de oud-vorstin tijdens het galadiner van het staatsbezoek aan België in 1981.

2015

Maxima-Mode_5_mei-2015.jpg

De koningin kiest het jaar erop voor een zwarte cape met daaronder een chique jurk met veren van modehuis Natan. Haar kapsel zit vast met een vlinderbroche.

2016

Maxima_Bevrijdingsdag_2016.jpg

Ook in 2016 gaat Máxima voor Natan. Ze kiest voor een goudkleurig exemplaar met pailetten.

2017

Maxima_Bevrijdingsdag_2017.jpg

Voor het derde jaar op rij verschijnt koningin Máxima in een ensemble van Natan. De broek is wijd, met een bloementop erboven.

2018

Maxima_Bevrijdingsconcert_2018.jpg

Een jaar later verschijnt de koningin wederom in het roze, maar dan van een andere ontwerper: Claes Iversen. Deze glitterjurk draagt de koningin een jaar later op het Koningsdagconcert in Amersfoort.

2019

Maxima_Bevrijdingsdag_2019.jpg

Rood is de kleur waar koningin Máxima in 2019 stralend mee op de bijpassende loper verschijnt!

Foto's: ANP

Lees meer over

Koningin Máxima

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees ook onze privacyverklaring.

--:--