Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De stijl van een koningin: Letizia en Máxima

17 oktober 2015 · Leestijd 2 min

Als koningin Máxima en de Spaanse koningin Letizia in september 2014 naast elkaar zitten tijdens de Algemene Vergadering van VN, barsten de twee steeds weer in hard lachen uit. Ze kunnen zichtbaar goed met elkaar opschieten. Een maand later ontvangen koning Willem-Alexander en koningin Máxima het Spaanse koningspaar op Paleis Noordeinde. De warme banden tussen de twee koninginnen is ook hier weer duidelijk te zien. Toch is er een duidelijk verschil tussen de vrouwen: de kledingstijl.

Als de koningsparen poseren voor de pers in Den Haag is het verschil overduidelijk. Letizia draagt een eenvoudig rood jurkje met kleine oorbellen. Koningin Máxima draagt een glanzende jurk met grote hoed, opvallende ketting én leren handschoenen.

Koningin Letizia

stijl-Letizia.jpg

Koningin Letizia kleedt zich vaak mooi maar eenvoudig. Ze kiest voor een simpel jurkje met subtiele sieraden of een broek met een jasje. Als Letizia ergens een bezoek brengt valt het soms bijna niet op dat zij de koningin is. Je zou kunnen zeggen dat zij op deze manier dicht bij het volk staat.

Koningin Máxima

stijl-Ma-xima.jpg

Koningin Máxima staat bekend als mode-koningin. Ze draagt opvallende jurken, gecombineerd met grote hoeden en sieraden. Ze pakt vrijwel altijd flink uit qua kleding. Als Máxima ergens een bezoek brengt is het direct duidelijk wie de koningin is.

Wat vindt u?

Het is helaas niet meer mogelijk om te stemmen op deze poll.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--