Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dubbel feest! Tweeling Vincent en Josephine 11 jaar

8 januari 2022 · Leestijd 2 min

Het is feest in het gezin van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken. De tweeling, prins Vincent en prinses Josephine, viert zaterdag hun elfde verjaardag. Het Deense hof deelt nieuwe foto's van de tieners. En wij trakteren op een aantal extra foto's van de jarigen door de jaren heen.

De nieuwe verjaardagsfoto's zijn gemaakt door hun moeder Mary. Ook de nieuwe pups van het gezin zijn te zien op de kiekjes. Vincent en Josephine zijn de jongste kinderen van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. De tweeling werd op 8 januari 2011 geboren in het Rigshospitalet in Kopenhagen, 26 minuten na elkaar. Prins Vincent om 10.30 uur en prinses Josephine om 10.56 uur. 

Lees en bekijk meer onder de foto's.

De jarige prins heet voluit Vincent Frederik Minik Alexander. Zijn tweelingzus heeft de namen Josephine Sophia Ivalo Mathilda gekregen. Op 14 april 2011 zijn ze gedoopt in de Holmenskerk in Deense hoofdstad. Koning Felipe van Spanje is een van de zes peetouders van Vincent. Josephine heeft ook zes peetouders, onder wie haar tante prinses Marie.

Lees meer over

Prins Vincent

Lees meer over

Prinses Josephine

--:--